domingo, noviembre 09, 2008

FIDES ET VIRTUS

Si l´home deixa de creure, la seua existència passa a ser un mal son del que no pot despertar.

No és només creure en Déu, ni en la trascendència de la vida sinò també creure en el que es fa dia a dia i que anomenen ofici.

Les inquietuds dels mestres que patim allò que anomenen síndrome de “burnout” no és altra cosa que la pèrdua de fe (FIDES) en el que fem i el que aconsseguim.
Sense fe (FIDES) no hi acció eficaç i la força (VIRTUS) que incita a treballar amb il.lusió i entusiasme es perd també.
Ahir en Sagunt vam rebre una dosi concentrada de les dues coses: FIDES et VIRTUS.

Des d´Itàlia acudiren a la VI Jornada de Cultura Clàssica dos personalitats rellevants en l´àmbit de la cultura; per segon any consecutiu el professor Luigi Miraglia ens va deleitar amb una xerrada sobre l´ensenyament de les llengües clàssiques fent-les servir com vehiculars. Sentir-lo parlar en llatí (i grec) durant més d´una hora no es pot explicar en paraules.
L´altre invitat italià va ser Valentino Gabriele, president del
Certamen Ciceronià que se celebra en la seua ciutat natal: Arpino. En l´ exposició va estar acompanyat en la taula per Mariló Limó (ambaixadora del certamen en Espanya) i Xurxo Regueira, professor i entusiasta d´aquesta prova a la que va assistir l´any passat amb un del seus alumnes. La FIDES en aquest certamen demostrada pels conferenciants ens va commoure i animar per tal de preparar als alumnes i que coneguen la figura i l´obra de Ciceró.
Altre projecte que ve a reforçar les nostres ganes de difondre la cultura clàssica és la imminent inauguració de la Domus Baebia Saguntina que permetrà l´apropament dels alumnes als tallers de l´associació Ludere et Discere tot l´any.
Confie que la dosi concentrada de FIDES et virtus d´ahir ens done forces almenys fins la propera jornada clàssica .
De moment hem compartit unes hores amb amics que són com l´energia del sol per a la vida segons deia Ciceró: "solem enim e mundo tollere videntur qui amicitiam e vita tollunt" De amicitia, XIII, 47

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Molta Fe s'ha de tindre avui dia per a ser mestre!! Que mai et/us falte la força necessària!!!

DOMUS BAEBIA dijo...

Merche, muchas gracias por tus palabras de ánimo.
Queremos comentarte que la página de inicio de nuestra web es domusbaebia.blogspot.com, desde la que puedes optar por la versión en castellano (a la que tú has enlazado) o la de valenciano.

Esperamos verte pronto.

Besos