jueves, noviembre 12, 2009

LES CLÀSSIQUES QUE NO PAREN

Els dies han passat volant aquesta setmana: la presència dels alumnes i les professores de Busto Arsizio per ací han focalitzat tota la nostra atenció i ni tan sols he trobat el moment per a comentar el que va èsser l´experiència de la VII Jornada de Cultura Clàssica a Sagunt dissabte passat. Com hi ha molts professors que sí que n´han informat només cal mirar a mà esquerra d´aquesta entrada per vore les ressenyes dels companys que han escrit sobre el citat esdeveniment.

Encara recordant ,entre altres coses, la fantàstica impressió que vaig emportar en al vore l´entusiasme de Margalida Capellà per les etimologies (passió que compartisc) i també les noves ensenyances al voltant de les TICs de la meua magistra Ana i ja se´ns anuncien noves activitats per la propera setmana. Seran en València i Sagunt i el programa previst en les XXIII Jornades organitzades per la S.E.C.C. de Castelló i València amb un "cartell" digne de la millor de les propostes didàctiques sobre les nostres àrees de coneixements es pot consultar en aquesta adreça.


P.D. Una menció especial, abans d´acabar aquest post, al taller de cuina on Charo Marco ens va delectar amb la seua entranyable delicadesa i bones maneres. Espere que els alumnes que el dia 22 participen en aquesta activitat a la Domus Baebia disfruten com jo el dissabte passat. I gràcies a Consuelo per fer-nos la foto.

5 comentarios:

Medea dijo...

Que guay! Estic desitjant que arribe el dia de poder anar a la domus baebia per comprobar la calitat dels tallers.
També m´agradaria saludar a Carmen una mestra més que increíble a la que mai oblidaré que surt a la foto.

TONI PITARCH dijo...

Els "betxinencs" també ens hem animat a participar en els tallers de la Domus Baebia, però, com encara estem pendents de la data (després de Nadal), ja m'informaràs.
Per cert, "event" mes sona a activitat organitzada pel Bigotes, pel Gürtel o, com a mínim, per Camps (F-1, Americas-Kasp, etc.) i, a més, no ve al diccionari valencià "autèntic"... Un "evento" (cast.) pot traduir-se, perfectament, per esdeveniment... encara que a Canal 9 (Televisió "Eventual") no solen gastar aquesta paraula (prohibida?). De tota manera, eventual també significa temporal i, fins i tot, extraordinari... que vaig a explicar-li jo, un modest historiador, a una experta en etimologies (com l'Isidor de Sevilla)?
Salutacions des de la Muntanyeta!

merleta dijo...

Gràcies, Toni, pel comentari i la correcció. Voras que he canviat la paraula per la correcta. Com dius sé tan poc d´etimologies com S. Isidoro de Sevilla. Un abraç.

Charo Marco dijo...

Estimada Merche, muchas gracias por tus amables palabras.
Me encantó mucho volver a verte.

Un beso y recuerdos de José Luís.

Josico dijo...

Canal 9 (i "per ende" la seva "ad latere" Ràdio 9) ens han fet tan malbé l'idioma que ja ni amb el títol de Superior a la butxaca m'atreviria a dir si totes les paraules que empre als meus escrits són normatives o no. País caòtic!! Ais...