miércoles, abril 25, 2007

UNA VERSIÓ DE L´ODISSEA


Hui hem assistit a la representació de l´Odissea, una adaptació de l´obra clàssica que s´ha dut a terme a l´auditori de Vila-real. Un total de 24 alumnes de batxillerat del nostre centre han gaudit d'una adaptació pensada per a la gent jove. Resumir en 50 minuts l´obra d' Homer quasi sembla una temeritat, però amb les limitaciones de temps i d´actors (només actuen cinc persones) no es pot demanar més. Els efectes de llum i l´acompanyament musical complementen l´acció i li donen agilitat a l´obra.

Després de la representació els actors han eixit per a xarrar i contestar les preguntes dels alumnes i ens han aclarit detalls de com han preparat l´escenografia i l´actuació en general.

L´única objecció és que la versió que hem vist recordava massa la versió cinematogràfica de l´obra homèrica i no tant el text original, amb l´excepció de que l´episodi de les sirenes que no apareix en la pel.lícula sí que és representat en la versió teatral.

"Eina a l´escola és la responsable d' esta proposta didàctica i ofereix altres obres com es pot veure en la seua pàgina.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Creo que para los pocos medios que tiene este grupo teatral para llevar a cabo sus obras, no lo han hecho nada mal. Además ellos nos comentaron que para construir la embarcación que utilizaron durante la actuación, tuvieron en cuenta que pudiese caber hasta en los escenarios más pequeños.

maria dijo...

como ha dicho sonia, para ser tan solo cinco y disponer de pocos medios para realizar la obra, no estuvo mal la representació. Estuvo también muy bien, el realizar una pequeña charla con el público al terminar la obra, para explicarnos como han realizado la obra y contestar a las preguntas del público que asistimos.