lunes, mayo 07, 2007

FER PARLAR A LES PEDRES





















Deien els antics que Orfeu feia commoure´s amb la seua música fins i tot les pedres, però hi ha persones que són capaces de fer-les parlar.
Dissabte passat l´assessoria de llengües clàssiques de Sagunt va realitzar una eixida de les que anomenen "Itinera classica" fins a Segòbriga i Madrid.
En el Parc Arqueològic de Segòbriga, a la província de Conca, comprovàrem com les tasques arqueològiques que els darrers anys es realitzen
in situ han tret a la llum qüantitat de vestigis del poblament d´època augustea i posterior que hi va haver allí, encara que els orígens de pobladors es remunten fins als celtíbers.
Mª Carmen Santapau Pastor ha treballat durant més de cinc anys en aquest Parc Arqueològic i ha viscut en primera persona la troballa de restes molt importants per a entendre el que hi havia fa quasi dos mil anys en aquest paratge.
El seu entusiasme i els grans coneiximents del tema ens van contagiar a tots quan ens explicava les restes que ja es poden veure i les possiblitats de trobar noves edificacions sota terra.
Semblava que les pedres ens parlaven a través d´aquesta jove professora d´Història que ens feia veure el que hauria estat aquella important ciutat durant al menys cinc segles de la nostra era.
Els edificis d´oci : les termes, el teatre, el foro, l´amphiteatre i el circ (en fase de desenterrament) evidencien la importància de Segòbriga com a cap de terme de les terres del seu voltant.
Una visita inoblidable i crec que irrepetible per la guia excepcional que va fer que gaudírem durant unes tres hores pel Parc. Per a conèixer el Parc via internet pots entrar
ací.

2 comentarios:

Iaenus dijo...

para piedras es imprescindible:
http://www.youtube.com/watch?v=MiwU_QIua0Y

merleta dijo...

¡Vaya! lo que una aprende con las nuevas tecnologías. Ya no sólo hablan y se conmueven, también son capaces de animalizarse!!!.