martes, febrero 19, 2008

SINE DIE


Fa dies, setmanes, mesos que el "forum" del meu poble ja no és el que era.

Ara l´anomenen plaça major però segueix tenint la mateixa importància que tenia el fòrum per als romans. Un centre neuràlgic on tenen la seu els edificis on es desenvolupa la major part dels negocis: gran quantitat d´entitats bancàries; i l´ajuntament com a nucli de confluència dels ciutadans per a resoldre temes relacionats amb taxes, informació cadastral i gestions de tot tipus.

La plaça major és com un espai propi de cadascú i a la vegada compartit per tots els que vivim en el mateix poble, un lloc en el que ú es reflecteix i on la ciutat té el seu cor. No és agradable vore com la plaça major es converteix en un forat immens per a fer un aparcament soterrat però s´entén que la proliferació de vehicles obliga a fer certs sacrificis. El que no es pot entendre és com fa quasi tres anys que patim les obres i el que és pitjor: l´aparcament soterrat fa mesos que està en funcionament però la part de dalt en lloc d´acabar-se sembla que cada vegada està pitjor.

Anar al centre i haver de passar per la plaça és una aventura: no saps per quin costat et deixaran passar, no saps quants obstacles hauràs de superar, ni tan sols saps si podràs arribar a l´altra banda de plaça sense haver tingut cap entropessada per la que presentar denúncia pel pèsim estat en que es troba el terreny. De la resta d´obres, rotondes i obstacles vials no cal parlar-ne perquè hi hauria per a rato, però el tema de la plaça és absolutament vergonyós i de segur que en un altre poble menys "sufrit" ja hauria mobilitzat als ciutatans en una més que justificada protesta per unes obres que semblen inacabables. Des de principi d´excavacions començaren a barallar-se dates de termini d´obra que sempre han estat falses i que a hores d´ara segueixen sent una incògnita per a tothom. Sine die, com deien els llatins, és a dir ni se sap per a quan ho vorem acabat i tornarem a tindre plaça major.


El que sí que té data i actualitat és l´article que avui publica un dels diaris de tirada local i que es fa ressò de la participació de l´alumne Stribor Kuric en l´assemblea que aquest darrer cap de setmana s´ha realitzat en Madrid.

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Tenim un poble adormilat, incapaç de manifestar-se per res. L'única mobilització popular que recorde fou la denúncia contra Manolo Vilanova, i abans d'això aquelles polèmiques Juntes de la Caixa Rural que tenien el poble dividit.

Però fora de fets puntuals, ací ningú es queixa de res. Clar que a tu i a mi ens diran que som uns tecles, i uns puntillosos, i uns bla-bla-bla... I el que som són ciutadans conscients del que passa i exercim el nostre dret a parlar.

Ale!! Anestèsia per a tots!!

Anónimo dijo...

Hola, Merche!

La veritat es que ja es troba a faltar la nostra plaça on de petits jugavem a pilota, i anem amb bici, després quan erem més majors, anavem a pegar una volta i al cine, i els nostres ancians passaven hores i hores, xerrant de les coses del nostre poble. Recorde les vegades que ens reuniem tot el poble a la plaça per a festejar que erem de primera, i es veia una plaça groga o bé quan esperavem als reis, cantant el tirorí,tirorí... i la plaça es plenava d'il·lusió. Ja que pareix que va per a llarg, esperem que la fajen bé, i de bon material. A veure si promte anem a disfrutar del nostre forum, el cor de la ciutat. Una abraçada.

Rafael dijo...

Hola Merxe. Personalment, crec que el tema de la plaça major es un tema molt delicat per tractar. Jo crec que si volen que la plaça combine amb l'edifici del ajuntament, deurien d'haber deixar-la com estaba abans. Lo fet, fet esta. Per últim, si hi ha algun blogger que conega l'encarregat de l'obra, que li diga que perfavor que vagen mes rapid.

Mariola dijo...

Hola Merche!!

Et done tota la raó perque quan vas per allí no sas per on pasar ja que esta tot ple de pedres i clots.
Després, si un dia plou com estos últims dies es impossible passar ja que esta tot fangós i si passes per allí pots acabar de cap a peus plena de fang.
Espere que pronte s'arregle ja que es un dels llocs més emblematics de vila-real i ara está en péssimes condicions.

Ens veem Merche...

adeu besets.

Anónimo dijo...

Jap, no conec a ningu que li agrade que la paça estiga com està, és clar que nomes s'adelanta feina quan n'hi ha eleccions. Deuria donar-los vergonya als nostres polítics, que nomes pensen en el que els interessa.

D'altra banda, donar-li l'enhorabona a Stribor.

Anónimo dijo...

Clar que sí!! L'enhorabona a Stribor!! Té molt de mèrit el que ha aconseguit. I segur que encara aplega més lluny!! Ànim!!

És que has barrejat dos temes ben diferents, cara amica, i ens hem cegat per les ruïnoses obres.

I si de veres volem que la futura Plaça Major harmonitze amb l'Ajuntament, la portem clara!! Serà horrorosa!!

El que haurien d'haver fet és tirar també l'Ajuntament a peu pla. Perquè tenim la Casa Consistorial més lletja del món!!!!!!

Anónimo dijo...

Estic completament d'acord amb JAP, es la casa de la vila més horrorosa d'Espanya.

I moltes felicitats a Stribor, que ha sigut elegit entre els millors d'Espanya i ara tan sols te que pasar un complicat dificil d'angles, et desitge tota la sort, ja que se que ens deixaras en el millor lloc posible.

Com va dir l'alcalde l'altre dia en la pleitesia de la regina i les dames del 2007, "fugit tempus" pero la plaça no avança ni a la de 3. Pareixera una parada de bus amb gespa, i no va a quedar gens bé al costat d'eixa caixa de sabates que tenim com ajuntament.
Una abraçada a tots!