jueves, septiembre 24, 2009

MÉS MÚSICA, MESTRE!

El grup vila-realenc Sitja presenta, dintre de la IV Llotja de Música Urbana, el seu nou espectacle i treball discogràfic Musicabulari.

A l’Auditori Municipal de Vila-real, el dia 3 d’octubre a les 20:00 hores, Sitja arrancarà la seva gira presentant l’espectacle que abraça el seu nou treball, un llibre-CD de 12 temes vinculats a la música d’arrel valenciana. Una presentació que obrirà les portes a Vila-real dintre de la Llotja de Música Urbana i que seguirà el 8 de novembre a la fira Mediterrània, la major fira d’espectacles d’arrel de l’estat i que és duu a terme anualment a Manresa.
A Vila-real, Sitja, oferirà un treball que puja a l’escenari revestit amb un format que combina la música d’arrel valenciana amb el disseny gràfic a càrrec de l’autor Pascual Arnal, imatges que s’articulen amb la música i que mostren ritus, cerimònies i diversos elements vinculats a la identitat del nostre poble. Tot plegat treballant amb una especial atenció i cura al particularisme lingüístic dels valencians, paraules pròpies, filles de la història, que perduren en la nostra parla però de manera local, representades en la veu de l’actor Berna Llobell (Tio Pep a la sèrie televisiva de Canal 9 “l’Alqueria Blanca”). Una tasca que barreja etnografia, música, disseny, lingüística, i que mira de donar una imatge renovada dels estudis tradicionals, un alè nou per al treball i la investigació que mantinga el punt de mira en la contemporaneïtat dels valencians.

2 comentarios:

Mª Jesús dijo...

Buenas tardes Merche:
Felicidades en tu onomástica.
Me alegra haberte reencontrado en este rincón de conocimientos, de los que nos haces partícipes.
Disfrutad mañana en el Museo, que
envidia, por supuesto sana.
Un Saludo.

merleta dijo...

Muchas gracias, Mª Jesús. Espero que mañana los alumnos disfruten en la salida a Alicante y que les deje un buen sabor de boca (no sólo por la visita a la fábrica de chocolate). Un abrazo.