miércoles, marzo 03, 2010

ALTRES MITES MENYS CLÀSSICS


Des del pròxim divendres dia 5 de març i fins al 6 d´abril es podrà visitar a la Casa de la Festa (al costat de la Casa de l´Oli) de Vila-real una exposició titulada: "Dissenyadors per a un mite. Homenatge a Toulouse Lautrec" sota el patrocini de l´Obra Social "La Caixa" entitat que explica així la mostra:

Henri Toulouse-Lautrec va ser, indubtablement, un dels grans artistes del segle XIX. Amb una manera molt personal d'entendre la pintura, va aconseguir sorprendre els seus contemporanis per la incomparable capacitat de percepció i l'habilitat a l'hora de retratar allò quotidià. Anys després de la seva mort, Lautrec continua essent una icona per als creadors del nostre temps tal com es va posar de manifest l'any 2001 quan, amb motiu del centenari de la seva desaparició, el Club des Partenaires du Musée Toulouse-Lautrec d'Albi es va adreçar a 100 dels millors grafistes del món perquè li retessin el seu particular homenatge. Cadascun dels dissenyadors va crear un cartell en el qual deixava patent el seu punt de vista sobre el gran cartellista francès, tot demostrant un gran coneixement de la seva figura.
La Fundació "la Caixa" va adquirir un joc d'aquests cartells i, amb motiu d'aquesta exposició, s'han seleccionat seixanta peces que es presenten al públic per primera vegada a Espanya. Juntament amb aquestes obres gràfiques, s'exhibeixen fotografies de Toulouse-Lautrec i reproduccions dels seus cartells que han estat una referència per a les creacions dels grans dissenyadors contemporanis.

1 comentario:

Mª Jesús dijo...

No tengo excusa, pasaremos a verla.
Recuerdos Merche.