viernes, enero 21, 2011

COMITIA, MUSA OPERUM

Eleccions, musa de les obres.
No trobe altra explicació al que està passant al poble: una musa al estil de Clio, Euterpe..i les altres inspiradores de les arts clàssiques ha de manifestarse en aquestes dates. M´he permés ficar-li nom i l´he anomenada: Electio. És la musa que inspira les obres de rajola i, sota els seus efluvis, els polítics s´inspiren quan són pocs els mesos que falten per a les eleccions.
Sembla estratègia de xiquets fer vore als electors la quantitat d'iniciatives que es poden tindre el darrer mig any de mandat. Clar que els que es dediquen a la política i no tenen prop de quaranta anys no haurien pogut fer-ho en l´antiga Roma per falta de maduresa i haurien estat considerats immadurs per donar-los la responsabilitat de govern, encara que fóra a nivell local.
He de confessar que algunes de les obres que estan en plena efervescència em semblen fabuloses com l´imponent biblioteca que estan fent en l´Avinguda Pius XII.
Però n´hi ha obres per a tots els gusts: el Casal de Festes que abans de derrocar-lo era una amenaça per als que hi assistíem a algun event.
L´obra del Camí de l´aigua pels voltants de l´Ermita.
Una nova seu per als policies en l´antic cuartel de la guàrdia civil.
Un centre de dia per a malats d´alzheimer que durant anys han demanat els familiars dels afectats sense massa èxit fins que no s´han apropat les eleccions municipals.
Dos centres socio-culturals molt a prop de l´estació del tren.

Oh Electio! musa de les obres de rajoleta, què magnifiques obres inspires quan s'acosten les eleccions! Qui puguera venerar-te més a sovint! No cada any (com es renovaven els càrrecs en l´antiga Roma), però sí amb més freqüència per vore com fins i tot en època de crisi, eres capaç de fer aparéixer (com si de màgia es tractara) obres per tot arreu.
Per a mostra algunes fotos:

2 comentarios:

Josico dijo...

...i no serà que la musa els deixa una "propineta" per cada obra que fan? I per això s'afanyen abans de les eleccions, per si algú els mou el silló i es queden sense ella...

Cristóbal dijo...

... i no serà que alguns no tenen millor font d'igressos i necessiten viure de la política. Ja fa anys que no entre al seu joc i mai vote.