miércoles, marzo 23, 2011

LA PROVOCACIÓ EN POLÍTICA=CINISME PÚBLIC

M´agrada recordar amb una mica de sorna l´apologia de la política que feia Fernando Savater al llibre: Política para Amador. Es basava en l´etimologia dels termes: el polític està pendent i al servei de la polis. Front als idiotes (els que passen de tot, inclosa la política) l´autor i filòsof defensa l´ actitud activa i interessada dels ciutadans.
Que li pareixerien a Savater les mostres de cinisme del màxim dirigent del govern valencià davant dels manifestants que li reclamen el dret a rebre la senyal de TV3??
I als que llegiu aquest post, què vos pareixen?. Creieu com Séneca (Phoenissae) que el govern odiat no es manté mai molt de temps? (Invisa numquam imperia retinentur diu). El 22 de maig vorem si el cinisme dels polítics canvia el vot dels electors. Encara que per desgràcia l´ètica no és el plat fort de la majoria dels que volen viure de la política en aquest país i com diuen al meu poble: de moliner canviaràs i de lladre no escaparàs.

5 comentarios:

Cristóbal dijo...

Fa temps que pense que aquest "personatge" no viu a la realitat però em fan molta més vergonya tots aquells que al seu voltant no són capaços de dir-li que se n'ha d'anar a... No sé si tornarem a veure TV3 i em sap greu. Però, per desgràcia, tinc la certesa que en passar les eleccions seguirà al Govern i per majoria absoluta...

TONI PITARCH dijo...

Supose que "volem" és un lapsus i volies dir "volen"...
L'ètica, evidentment, no és el plat fort dels que viuen (VIVIDORS9 ni dels que VOLEN viure de la política... però tampoc del poble, ni dels electors... El 22 de maig, el que es mereix la gent... més del mateix? Mentre quede pa... la gent vol menjar i beure, fotre i no creure... és l'ideal de la selva i, també, del liberalisme salvatge que ha provocat la crisi.

merleta dijo...

Evidentment, Toni, volia dir "volen" i no "volem". De moment la política no em resulta gens interessant.Molt hauríen de canviar les coses. Tens raó: l'ètica no és el plat fort en cap aspecte de la societat actual.Gràcies pel comentari.

merleta dijo...

També jo, Cristóbal, veig difícil que les eleccions ens duguen novetats, però l'esperança és el que no podem perdre, no?

Vicent dijo...

Si inauguren aeroports sense avions, per què no instituir una societat sense ètica? La gent tot s'ho traga.