domingo, octubre 29, 2006

L´AMOR DEL ROSSINYOL


He tingut el plaer de gaudir d´una fantàstica adaptació del mite de Procne i Filomela. Els autors de l´adaptació, Miguel Teruel i Jorge Picó, han aconseguit plasmar l´essència del mite clàssic amb una intensitat que, si més no, et sorprén i captiva. En l´obra cobren realisme les passions humanes i fins i tot veiem dos tragèdies en una , perquè hi ha una representació dins de l´altra i recordem també a Fedra i el tràgic final de la seua història.
Tota la peça teatral està plena de refèrencies al món grec i a les seues creences: des de la "hibris" dels déus que envegen la felicitat de l´home fins a les idees filosòfiques que ajuden a afrontar les desgràcies dels mortals.
La magnífica interpretació per part dels actors fa que tot resulte versemblant i fins i tot el personatge d´Itis, en forma de titella, sembla que té vida. No sabria dir quin actor o actriu m´ha agradat més en el seu paper. En fi, una bona manera d´acabar una setmana i afrontar-ne una nova. Per a més detalls pots anar a aquesta adreça on el company Manel va deixar també les seues interessants anotacions.

11 comentarios:

Anónimo dijo...

Gràcies per la referència Merche. Ha estat un plaer retrobar-te en una ocasió tan especial com la d'ahir. Quan el teatre t'emociona com en aquesta obra pocs espectacles se li poden comparar. Fins la pròxima!

Anónimo dijo...

Me alegra que hayas podido ver premiada tu dedicación a los Referentes clásicos con un buen trabajo del que disfrutar. Ojalá hubiera estado en condiciones de poder compartirlo. De momento me conformo con tu apasionado comentario.

Anónimo dijo...

Hola!!
Després de llegir el teu comentari, em sembla que et va agradar molt l'obra, es nota per com ho has explicat. Em sembla una bona obra i m'agradaria vore-la. Així que si tenim l'oporunitat...jeje

maria dijo...

La veritat es que açó de plasmar les històries dels mites en una obra de teatre em pareix interessant ja que d'una manera amena coneixes aquestes històries. A part, a mi m'agraden molt les obres de teatre ja que en el meu ancti col·legi, tots els anys realitzem una obra de teatre i em diverstisc molt, i és una bona manera de passar l'estona.

Billy dijo...

Ara només falta que anem nosaltres a veure-la per a opinar...

Anónimo dijo...

A mi me gusta ir al teatro a ver buenas obras pero si voy y son malas me aburro enseguida. Según comenta Merche esta obra estubo muy bien, espero que las obras que vayamos a ir nosotros sean buenas también y me lo pase bien. También me gustaría ir a ver el musical a Altea, ya que siempre he querido ir a ver uno.

Giulius dijo...

Me doy cuenta de que fue una obra muy buena por tu comentario.Me alegro de que la hayas podido ver a lo mejor en alguna ocasión podríamos ir a ver todos juntos alguna obra.

snejjar dijo...

Hola a todos. Me gustaria saber con más lujo de detalles cual es el argumento de esta obra de teatro. Por lo que se vé esta teniendo mucho éxito, así que quiero proponer a una nuestra profesora Merche si se podría ir a ver esta obra.
Besos

Anónimo dijo...

La verdad esque me ha parecido muy interesante y creo que tenemos mucha suerte de poder tener la oportunidad de ver obras de teatro como esta. Creo también que gracias a ellas podemos pasar un buen rato, además de aumentar nuestra cultura clásica

Anónimo dijo...

Hola!!!Està molt be representer les històries dels mites en obres de teatre,ja que és una forma de donar-te-ho a entendre millor. A estat mol be, no coneixia eixa obra i inclús ara em pareix interesant.

Anónimo dijo...

Hola!! No conozco el mito de Procne y Filomena pero después de leer esto me ha interesado mucho, pues parece una historia apasionante.