sábado, septiembre 15, 2007

HEREUS DE PROMETEU

Què seria de nosaltres sense el foc, el regal més arriscat del filantrop Prometeu?.
Encara que les noves tecnologies i aquest món tan artificial ens fa de vegades oblidar els primitius orígens, hi ha artistes ceramistes que ens recorden de manera magistral els elements més genuïns de la nostra naturalesa; Pepe Barrachina i Santiago Bono amb la seua darrera obra Rakú han donat forma a Gea, combinant textures de la mare terra, impregnant-la de color i el foc s´ha encarregat de convertir-ho en obres d´art.
Com diu el professor Antonio Gascó en la presentació de l´exposició anomenada Rakú: "Déus i homes es troben en l´encantament de la producció i, tal vegada per això, en la ceràmica queda tant de reducte d´impetració. Prometeu va furtar el foc i amb ell la tècnica, a Atenea i Hefest...
Barrachina i Bono, ben aliens a l´industrialisme globalitzador, ens obliguen a trobar-nos amb un temps sense temps, en contemplar el seu treball".
La contemplació de les peces exposades en el Museu de la Ciutat de Vila-real és tan gratificant per als sentits que visitar-la és un regal més de Pepe Barrachina, filantrop, com Prometeu, que sap com fer més "divina" aquesta vida terrenal.
L´exposició estarà oberta fins el dia 28 d´octubre i l´horari és de dimarts a dissabtes de 10 a 13 i de 17 a 19h. Diumenges de 10 a 13 h.
Es pot llegir més sobre el tema en aquest article, però és millor gaudir en directe de l´obra.

No hay comentarios: