jueves, mayo 15, 2008

LA GENERALITAT I EL TEATRE DE SAGUNT

La Generalitat Valenciana ha demanat al Tribunal Superior de Justícia que no es realitzen les obres de destrucció del teatre romà
El Col.lectiu pel Patrimoni Saguntí està satisfet de la decisió presa per la comissió d'experts de la Generalitat: demanar que no s'executi una sentència del Suprem espanyol. La comissió considera que és de sentit comú deixar sense efecte la resolució judicial que obliga a destruir les reformes del teatre romà.
Recordem que el mes de gener d'enguany el tribunal espanyol va donar la raó a un ex-diputat del PP que demanava de desfer l'obra.
Els experts raonen que, encara que s'apliqui la sentència del Suprem espanyol, el teatre no tornarà pas a l'estat d'abans de l'obra dels arquitectes Giorgio Grassi i Manuel Portaceli. També al·leguen raons de seguretat, de manteniment de l'ús cultural del teatre i de despesa, que seria molt important. Aquest dictamen ha estat celebrat pels contraris a la destrucció de les reformes del teatre de Sagunt. Així la presidenta del Col·lectiu pel Patrimoni Saguntí, Conxa Cardó, ha manifestat que la decisió del Consell de la Generalitat coincidia amb la d'ells; a més, diu, 'desmantellar les obres és molt pitjor perquè pot posar en dubte l'ús del recinte com a espai escènic'. El Col·lectiu també reitera que els diners que costaria desmantellar la reforma es podrien gastar en projectes culturals i econòmics de la ciutat. Concretament, proposa, una vegada més, que la Generalitat els dediqui a adaptar els accessos al teatre per als discapacitats físics, a revitalitzar el castell de Sagunt, a dinamitzar el comerç local i a millorar el barri jueu.

Fins ara la Generalitat no havia pres cap decisió clara.

No hay comentarios: