viernes, septiembre 19, 2008

LUX IMAGINUM


El passat diumenge dia 14 vam poder entrar a l´Esglèsia Arxiprestal de Vila-real per vore com van les obres de neteja i rehabilitació que estan fent-se des de fa uns deu mesos per a l´exposició La LLum de les Imatges.

En aquesta ocasió la Fundació que organitza aquestes exposicions es centra en tres ciutats de la Plana Baixa: Borriana, Castelló i Vila-real. D´ací pocs mesos podrem vore l´evolució arquitectònica dels temples que acolliran l´event, i que reflecteix l´Història de l´Esglèsia des de la Reconquesta fins els nostres dies.

L´esglèsia Sant Jaume de Vila-real és del segle XVIII (1752-1779), un dels edificis més representatius d´aquest període seguint el model de planta de saló (hallenkirche). L´itinerari que s´exposarà ací abarcarà des del Renaixement fins l´època d´esplendor del Barroc.

De moment el que hem vist ha estat el treball de neteja que li dóna al temple molta més llum (fent honor al nom de l´exposició) i que no podem deixar de comparar en la foscor i tristor que per contra ens dóna la malesa que s´ha fet amb plaça Major i de la qual de moment en lloc de parlar-ne vos remiteix a un post del company Toni Pitarch molt documentat amb imatges i que parla per ell mateix.

1 comentario:

TONI PITARCH dijo...

Gràcies per recordar-ho/m'ho. De vegades els autors dels posts som els primers en oblidar el que havíem publicat... ha passat l'estiu i han passat moltes coses al món. Sort de la LLum de les Imatges: ja mereixíem una alegria (l'Arxiprestal quedarà molt bé), perquè la resta...
A Vila-real seguim amb quasi tot parat (pàrking de l'antic Pio XII, Casal Jove del magatzem de Cabrera... i la plaça MENOR que havia d'estar per a OCTUBRE que ni estarà per a Nadal, ni per al Maig quan guanyem la Champions)... quina poca vergonya que tenen els deixebles de Carlos Fabra!!!