sábado, noviembre 29, 2008

CIRCENSES SED NON PANEM

Que la gent té ganes de festa és evident, però avançar el Nadal quasi un mes em sembla una barbaritat.
La dilació converteix la celebració cristiana en una simple excusa per a fer creure al personal que la nostra vida va com si fos el joc de “l´oca” per caselles que ens duen de festa a festa i si pot ser en plural i que duren com en el cas de les festes nadalenques més d´un mes millor encara.
Les poques vendes per la situació de crisi ha fet avançar promocions i ofertes pròpies d´altres dates com era el cas de les tradicionals rebaixes de gener. Per tot arreu i en els millors casos podem vore cartells que anuncien descomptes en els preus de vegades fins el 50% i en els pitjors quantitat de tendes liquidant per tancament o ja directament tancades.
Doncs malgrat tot i confirmant la sospita d´un
post anterior, al meu poble anem de sobrats (i a més d´estalviadors).
Ahir mateix em vaig trobar en una situació que si no la veig no me la crec. L´escenari que ocupa el lloc que jo anomene paredó a la plaça va servir per iniciar una festa que semblava d´animació infantil i que va resultar la inauguració del Nadal, perquè al meu poble ja és Nadal i per que tothom ho sàpiga l´ajuntament va contractar la companyia Scura Plats que es van desplaçar amb un grup d´un centenar de persones fins l´encreuament de l´avinguda Francesc Tàrrega i el carrer Compte Albai. Allí van tallar el trànsit un divendres a les set i mitja de la vesprada (sens dubte hora punta) i després de fer el que abans ací anomenàvem “porritos” amb una combinació de força mental i poca discreció
van encendre els llums multicolors que donaven per començat el Nadal.
Ni sé ni sabré el que ha costat la “festa” en qüestió però em sembla inoportú muntar el número per encendre uns llums que en altres ciutats han plantejant dubtes per les seues despeses en moments tan delicats com els que travessa l´economia no sols domèstica sinò també pública i que a més paganitzen una festa que res té a vore amb el que ens venen.
Fent servir la famosa dita “Vila-real va bien” encara que fins i tot la més gran i coneguda industria taulellera haja de tancar per “parada tècnica” aquest final d´any (cosa fins ara mai vista).
Però que no falten els espectacles (circenses) que de pa ja vorem si en tenim prou en el rebost
.

1 comentario:

Josico dijo...

M'estranya que no estiguera el trenet turístic també clavat pel mig col.lapsant encara més el trànsit. jajaj
Per a què volem un centre peatonal si continuen ocupant els carrers principals a la mínima!!??