domingo, noviembre 16, 2008

L´AGORA SEGONS XARXA TEATRE

Vila-real sembla ficar en pràctica la dita de que a mal temps bona cara i els darrers dies pareix disposada a tirar la casa per la finestra. En lloc de crisi ací veiem com no s´escatimen recursos per tal de donar-li un aspecte europeu a la ciutat i fer-nos sentir realment un lloc d’interés turístic.

Anit, sense anar més lluny es va estrenar un espectacle de llum, imatges, so i per suposat pólvora sota el títol AGORA i que ha estat ideat pel grup teatral Xarxa Teatre, entitat cultural que ha estés el nom de Vila-real arreu del món arribant fins i tot l´any passat a la Xina.
Es van necessitar 180.000 vats de llum i 60.000 de so per fer l´espectacle. La façana de l´ajuntament es va convertir en una pantalla gegant i sobre ella es van projectar imatges relacionades amb la vida i la idiosincràsia local i també referents al tema que justificava la representació: l´exposició “La llum de les Imatges” que tornava a ser inaugurada d´aquesta forma (el dilluns ho havia estat ja).
El fet és que ens vam reunir vora 10.000 persones i vam comprovar que almenys l´explanada que durant quatre anys ha estat d´obres aguanta el pes de tota la gent que cap en ella.
L´estatua del Rei Jaume no ha estat retornada al seu emplaçament perquè diuen que pesa massa per al sostre del parking construït baix, cosa que ha disgustat molt a alguns veïns del poble.
A mi sobre tot em desagrada el “paredó” que han alçat davant del Casino i que tapa una de les poques perspectives que resultavem grates a la vista. Ara quan s´entra des de Borriana es divisa una enorme paret negra que amaga totalment l´edifici porxat de darrere. Una autèntica aberració estètica. Per a mostra deixe dos fotos en el que es veu de lluny i el que es veia abans perquè ara ho tapa el “paredó”.





Per fí podem caminar pels carrers al voltant de la Plaça i en vistes a que l´exposició siga un reclam turístic s´han engalanat les faroles del Carrer Major i s´ha posat en funcionament gratuitament un trenet que recorre la ciutat fins l´ermitori de la Verge de Gràcia i que se suposa apropa als edificis i llocs més interessants des del punt de vista "cultural-artístic" i que per desgràcia no en són molts.

Res, el que deia al principi: la crisi per qui vulga admitir-la, al meu poble sembla que no ens afecta i que anem sobrats. Quina sort!!! (si fóra veritat)

5 comentarios:

Anónimo dijo...

En este poble feien falta moltes més coses abans que un trenet que vaja col.lapsant vies principals en hores punta. S'ha de ser...!!!!

Anónimo dijo...

El trenet vols dir el TRAM (Tren Realment Autobus Mitjà-tirantamenut)...
Xarxa Teatre genial com sempre... però coneixent els dictadors que governen Vila-real, de segur que els van prohibir la projecció de la imatge de l'estàtua del fundador (l'únic diapositiva que vam tirar a faltar) sobre la façana d'un dels ajuntaments més lletjos del món.
Bele-bele.

Anónimo dijo...

El TRAM no!!! (que això també és per a donar-li de menjar a banda)
Parle del Trenet Turístic que s'han tret de la màniga per a destorbar encara més a les hores punta de la avinguda de l'estació, o del camí l'Ermita.
Si no l'has vist encara, alerta no caigues de cul!! Perquè és de vore's!!!!

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
merleta dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.