viernes, enero 09, 2009

SOCARRATS I SOCARRADA

Demà dia 10 es commemora de nou la data que porta records d´un dels pitjors dies per a la història del meu poble. L´Associació Cultural "Socarrats" va nàixer per fer memòria d´aquell 12 de gener del 1706 quan van morir en una vesprada 253 veïns vila-realencs i l´historiador Toni Pitarch feia menció en un del seus posts de dades rellevants al voltant del tema.
Però al poble no sols estan els socarrats, també estic jo que em sent "socarrada" i no pels fets històrics al.ludits sinò per la realitat més actual i que em sembla que fica a prova la nostra paciència.
Ja en altres posts m´he queixat del que han durat les obres de la nova Plaça Major i del resultat estètic tan discutible, però per a rematar-ho hem vist des de la inauguració defectes en l´acabament del paviment, el penós estat de la gespa, els solls que fan les fontetes al seu voltant, les raquítiques plantetes i arbrets que semblen no arrivaran a la primavera i el senyor alcalde declara en un periòdic que està enamorat de com ha quedat la Plaça. Bé, deu ser veritat allò de que l´amor és cec perquè altra explicació no li trobe a l´atreviment de fer eixa "confessió pública". I com que no m´agrada parlar sense proves ací teniu un muntatge amb fotos que vaig fer dimarts passat i que parlen per elles mateixes.

2 comentarios:

Josico dijo...

I t'has fixat com és de perillosa l'eixida del pàrquing??
La nit de Reis estava espantat de vore com eixien els cotxes a tota llet (normal, perquè han d'escalar una rampa força inclinada) a un espai ple de xiquets, que podien morir atropellats en qualsevol moment.
Fou una nit massa freda i molt tensa. L'any vinent, ho vorem per la tele!!

TONI PITARCH dijo...

Han convertit la política local en sinònim de mentir.
Altres exemples són els titulars de premsa recollits de declaracions dels regidors populars, com que "La nova plaça atrau a la gent a la Fira de Santa Caterina o a cantar el Ti-ro-rí la nit de Reis...". És a dir, segons la gent del PP, abans de que existira l'actual monument a la coentor, la gent de Vila-real mai havíem celebrat la fira o la festa de reis a la plaça.
I si hagueren fet una plaça com cal o d'una altra manera, no hauríem anat igual?