martes, octubre 06, 2009

LA FESTA DE LES ROSARIERES

Vila-real té fama de poble fester i crec que ben merescuda. Hi ha tot tipus de festes: des de les tradicionals de barri o carrer, a les patronals (dues vegades a l´any) i les religioses que van tindre molta importància durant dècades. En octubre se celebren moltes de les primeres que he mencionat però les més importants per a mi són les que es fan al voltant de la Festa de les Rosarieres.
Demà dia 7 d´octubre és el dia gran però abans i després hi ha un programa d´actes que té el seu "summum" en els dos diumenges (el passat i el proper) en que es torna a entonar la Missa del mestre Romeu, un goig per als sentits que no es pot descriure amb paraules.
A més aquesta setmana hi ha el següent programa cultural: avui al voltant de les 20 hores es farà una ofrena de poesies i cants a la Mare de Dèu. Tindré el privilegi de recitar un poema composat per Manuel Villarreal lloant a la Verge. Els cants seran interpretats per les sopranos: Gisela i Rosana Morales acompanyades per instruments de corda i el cor de xiquetes.
El proper dijous a les 22 hores i al saló de la Caixa Rural ens reunirem en la XXXV edició de l´entrega de premis del concurs literari organitzat per l´Associació de Filles de Maria del Rosari.

1 comentario:

Josico dijo...

La regidoria de Turisme sí que hauria de batallar per fer que la "Missa del Roser" siga declarada Patrimoni d'Interés, perquè és una joia exclusiva de Vila-real.
Però d'on no hi ha...