domingo, diciembre 13, 2009

UN DISSABTE REDÓ

Ahir dissabte dia 12 no va ser un dia entre tants. Va ser una jornada plena d´emocions.


De bon matí vaig acudir amb dues companyes de l´institut al VI encontre Carles Salvador que duia per títol: “Eines digitals a l´aula”. Aquesta vegada la jornada va ser a l´escola La Gavina en Picanya.
L´experiència resultà molt positiva perquè en les quasi cinc hores que vam estar-hi ens vam assabentar de coses molt interessants. Per exemple que una nova plataforma està en la xarxa perquè els professors de valencià puguen estar més connectats i puguen compartir els materials didàctics i altres informacions mitjançant un portal NING. Als professors de clàssiques ens recorda el nostre Chiron que té objectius semblants i ha aconseguit enllaçar a un fum de col.legues que ens dediquem a l´ensenyament.
El nom del grup creat és
Un entre Tants i de moment està obert a tots els que vulguen formar part de l´ambiciós i crec que necessari projecte virtual.
El programa de la jornada va començar amb una xerrada del professor Gonçal López-Pampló titulada: “La literatura digital. Una mirada a la Literatura després d´Internet” en la que de manera clara i amena ens exposà els avantages i incovenients que ell troba en les TICs relacionades amb l´accés a la Literatura en el món actual i el futur.

Després Toni de la Torre es va encarregar de fer la presentació oficial de: 1entretants.ning.com.
L´última activitat van ser els tallers. Podíem triar (i era díficil) entre el de wikis i dos sobre blogs. Jo em vaig decidir pel que impartia Toni Navarro sobre aquests últims i en el que com era d´esperar ens va descobrir noves utilititats que desconeixia en blogger i ens va animar a difondre els nostres coneixements de forma atractiva.


Per acabar el dia i com havia anunciat en un post anterior acudírem a la representació de l´obra “Pollo e hijos”, una comèdia per distraure i fer riure als molts fans que acudírem per vore en directe a alguns dels protagonistes de la popular "L´Alqueria Blanca". Nosaltres vam tindre la grata sorpresa de poder compartir taula amb dos d´ells (Carmen Juan "Blanca" i Ferran Gadea "Tonet") com dóna fe la foto.

4 comentarios:

Ana Ovando dijo...

Vaya, Merche, menuda envidia. Los talleres tienen una pinta estupenda, ya me contarás con detalle, que ya me imagino que lo de Toni Navarro habrá sido espectacular. Y también lo de Toni de la Torre, conozco su fantástico trabajo en red así que me hubiera encantado escucharle.

PS: Lo de la foto lo dejo para el final, ahora sí que necesito cotilleos ^_^

Josico dijo...

Quin comboi de cap de setmana!! Moltes gràcies per tot!! ;-)

merleta dijo...

Gràcies Jose per haver-nos "apropat" als actors de la nostra sèrie. Ja saps que el comboi va ser nostre (especialment de la superfan de casa).

merleta dijo...

A propósito de tus palabras, Ana, primero quiero disculparme por no haber dado publicidad a la jornada. Me apunté muy tarde y he andado bastante de cabeza después del viaje. Ni siquiera he tenido tiempo de hacer un post sobre "mi escapada". Prometo avisar con tiempo la próxima vez que se organize una jornada semejante, aunque a ti sería difícil contarte cosas que no sepas de las TICs, magistra. Un beso