viernes, enero 29, 2010

FEBRER FESTER

El nom del recent estrenat febrer ens remunta als seus origens llatins, quan durant aquestes dades es feien unes festes de purificació que es deien februa. Les carnestoltes també tenen els seus antecedents en les mencionades celebracions.


A Vila-real febrer és un mes especialment fester, perquè entre altres coses commemorem la fundació de la ciutat allà per l´any 1274.


Aquesta primera setmana ja tenim un munt d´activitats que es concentren en el cap de setmana proper. Dissabte i diumenge es podrà visitar la fira medieval pels voltants de la Plaça Major.


A més el dissabte també es pot anar a sopars especials. Per una banda l´associació cultural Socarrats es reunirà al Termet per nomenar a Maria del Mar Bonet, Socarrada Major d´enguany i al restaurant Alaska hi ha el tradicional "sopar de la fam" organitzar per Manos Unidas per tal de recaptar diners per un projecte solidari.



Diumenge el teatre és el protagonista: hi ha d´amateur al Saló els XIII i de professional a l´Auditori, on el grup de teatre Albena representarà la comèdia "Mans quietes" amb l´actuació, entre d´altres, del vila-realenc Sergio Caballero. Serà a les 19´30 i el preu de l´entrada és de 10 euros.

No hay comentarios: