miércoles, enero 27, 2010

JA VAN TRES

Els anys passen a una velocitat increïble i pareix que va ser ahir quan per primera vegada vam participar en la I Sessió del MEP a València. Després va vindre la segona edició i vam tindre dues experiències molt diferents: l´èxit en la capital del Túria i el desengany en la capital d´Espanya.


El bilingüisme tan enriquidor per desenvolupar les capacitats de comunicació, no és tan fantàstic a l´hora d´afrontar un debat amb persones que només parlen un idioma i que per tant no tenen cap problema per comunicar-se i fer-ho amb seguretat. Els nostres alumnes no van tindre cap possibilitat d´intervindre en el debat i ens vam sentir discrimitats i frustrats en les nostres aspiracions d´anar a la fase europea.



Malgrat tot , des de l´institut es va decidir tornar a preparar als alumnes per intentar anar a les Corts en la tercera assemblea i que tingueren oportunitat de viure de prop com és la vida parlamentària. Tres alumnes van participar i una d´elles ha estat seleccionada per anar a Madrid. La premsa informa sobre aquest tema en este enllaç.

2 comentarios:

TONI PITARCH dijo...

Ei, Merxe, ja van tres posts que m'havies despistat perquè no tenia ni idea que, finalment, t'has decidit a reincidir amb el blog.
Sigues, novament, benvinguda al gran negoci lucratiu, de l'ànim o de l'ànima -com vullgues-, d'expressar les idees lliurement... Potser el psicòleg t'ho retraurà algun dia, encara que els amics t'ho agraïm (per cert, quina és la contribució d'un tal Josico? Ja m'ho explicareu en privat, si ve al cas).

Alberto Ibáñez i Mezquita dijo...

El Model Parlament Europeu és un projecte fantàstic però que hauria de ser públic i no patrocinat per "Caja Madrid" i els entrebancs, àdhuc censures, que això suposa. Aquest any vaig poder tornar a reviure l'experiència però des de la barrera i jo també continue amb algunes espinetes clavades com no haver pogut haver parlar de religió a la comissió d'immigració, i sobretot, no poder expressar-me amb la meua llengua, almenys al País Valencià.

Felicitar a Teressa, Alba, Paula i Maria, i desitjar moltíssima sort a Maria a la fase estatal. I continuar animant al institut per a que l'any proper torne a presentar-se i done l'oportunitat altres alumnes de gaudir de la experiència, amb les coses negatives però sobretot amb les positives que això comporta. Un abraç i m'alegre que tornes al món dels blogs.