lunes, septiembre 20, 2010

AMB "T" DE TARDOR I DE TRISTOR

Si Erato, la musa de la poesia lírica, vulguera que composara un poema una vesprada de pluja com la d´avui, no seria difícil fer rimar uns versos amb aquestes dues paraules bisíl.labes: tristor i tardor.
Encara que no hem canviat d´estació, es nota que s´apropa el moment de fer-ho i sembla que l´ànima s´encull com el cos.


És realment curiós el que em passa amb les estacions de l´any: deixe enrere l´estiu que considere massa ociós (entre altres coses) i l´arribada de la tardor (estació que m´agrada) sempre ve acompanyada d´una profunda tristesa, cada any una mica més fonda.


Enguany, a més, el sentiment de "niu (mig) buit" empitjora la situació. La carrera, que des de fa ben poc, ja no és una cursa (del llatí curro=còrrer), sinó una escala (grau de gradus=escaló), ha fet volar al meu fill a terres catalanes.


La paraula ja obsoleta -carrera- pareixia referir-se a alguna tasca més tancada, amb una meta (la llicenciatura) que marcava la fi d´un procés d´estudis. Ara el terme "grau" dóna idea de pujada sense un sostre clar. Després del Grau vindrà el Master, allargant els anys d´estudi i també de dependència dels joves.


Supose que era previsible en aquestos temps, en els que l´adolescència és una fase quasi inacabable i en la que cada vegada es més freqüent trobar persones que es resisteixen a avançar cap a la fase de maduresa (adultus), que també la preparació intel.lectual s´allargue més, provocant la sensació de que tornem a l´antiga Roma. Illis temporibus calia tindre al voltant de trenta anys per a estar preparat a assolir tasques importants a la vida política.


I ficats a allargar fases, també haurem de treballar més anys per compensar la longevitat de la que gaudim en aquesta generació.


2 comentarios:

TONI PITARCH dijo...

Tot s'allarga, tot es retarda, però, al mateix temps, tot passa massa de pressa: tempus fugit? Supose

Josico dijo...

No sigues queixona!! Que sabem que detestes l'estiu, i que tu també te'n vas anar més lluny encara que el teu fill per a estudiar!!
Slow life!! Relaxa't i disfruta!! I estigues contenta de la fi de la calor, i de tindre un fill en una universitat de prestigi (i no en un realityshow de "mantusanos").