lunes, mayo 02, 2011

DE VALÈNCIA I LA SEUA HISTÒRIA


Ja fa unes setmanes que llegim pels mitjans de comunicació que el actor Luis Tosar serà el protagonista d´una superproducció gallega sobre la fundació de València.
La ficció ens remuntarà al segle II aC. i ens recordarà els esdeveniments d´aquells temps, com podem també fer visitant el Museu de l´Almoina al centre de la capital del Túria.
Esperem que no s´emocionen massa els guionistes i no ens passe com en Hispania, que començà "contant" la vida de Viriato i ha tingut tant d´èxit que han hagut d´allargar la narració, inventant el que faça falta.

2 comentarios:

TONI PITARCH dijo...

Els valencians ens estimem tant la nostra història que ens l'han de contar els gallecs. Ja ha passat amb la Història d'ESpanya, on els millors "hispanistes" són britànics: ací només sabem exagerar i ser forofos del Madrid, del centralisme i del monolingüisme i si discrepes ja te consideren tot el contrari, és a dir, anti-espanyol, anti-valencià, separatista i tantes coses. Franco no ha mort, Goebels tampoc...

Cristóbal dijo...

Possiblement la sèrie televisiva mirarà més per aconseguir audiència que per tenir una certa rigorositat històrica. Però històries hi ha tantes com historiadors. Què dir de la que ens conten els catalans als aragonesos respecte a la Corona d'Aragó on sembla ser que només Catalunya feia història? O què dir de la vergonya que fa sentir que els arxius de la Corona compartida semblen ser propietat "única i exclusiva" dels catalans... Si, és cert, d'històries hi ha un munt.