sábado, enero 12, 2008

DOCENDO ET DELECTANDO

Amb l´arribada de l´any nou la Televisió Valenciana ha presentat un nou programa d´entreteniment per a distrauren´s després de dinar.
Es diu “El picú” i ens retorna als “guateques” dels anys setenta quan el reproductor dels vinils es deia així popularment.
És un concurs que combina música i preguntes relacionades amb cançons de tot tipus, per exemple qüestions sobre el cantant o la lletra de les cançons que interpreta en directe l’orquestra del programa.
Una bona manera d’ensenyar (docere) et distraure (delectare) al mateix temps que anima la primera estona de la vesprada. A més, front a d’altres propostes televisives, es fa en valencià (la presentadora és madrilenya però s’ha esforçat per aprendre’l); no es dedica al vulgar “cotilleo” que tanta poca cultura demostra; i ens apropa a temes de la nostra Comunitat, com festes o tradicions del poble valencià.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola, Merche. Sense cap dubte aquest tipus de programes ens fan gaudir del temps d'oci sense tindre que enverinar-nos amb els programes de cotilleos. A més a mes, el fet que es faça en valencià es una xicotet pas per a la normalització de la nostra llengua, valore molt l'esforç de Maria Bradelo, per aprendre la nostra llengua. Una abraçada.

M dijo...

Hola Merche:

La veritat és que el programa en conjunt és prou entretingut i divertit i es tracten temes molt variats. Jo personalment opte per anar, no estaría malament, sería una experiència divertida jeje.

Un abraç.

Beatriz dijo...

Hola!
No m'havia adonat de que hi havia un nou programa de música en canal nou i a mi m'agraden molt aquests tipus de programes. A vore si anem com a espectadors i plenem l'autobús.
Adéu!

Anónimo dijo...

Per a concursar en "El Picú" heu de telefonar al 96- 133 24 42; i deixeu el vostre nom, edat, població i telèfon de contacte.

Per assistir com a públic, podeu deixar un missatge en el mateix contestador especificant que voleu anar a la gravació d'espectadors.

Divertiu-vos molt!! :-)