viernes, enero 07, 2011

BICICLETES SENSE ENERGIA


El passat 21 de novembre ens va arribar als que ens havíem apuntat al servei públic de bicicletes un sms un poc críptic, en el que ens comunicaven des de l´Ajuntament de Vila-real que el servei estaria fora de servici des del 28 de novembre fins al 20 de desembre. El motiu era el canvi de sistema que ha fet substituir absolutament tot el que hi havia fins ara: suports, forma de demanar i de deixar les bicicletes, noves normes d´ús... en fi quasi res a veure amb l´anterior sistema (no sé la quantitat de diners que haurà suposat) . Se'ns avisava també que a partir del 13 de desembre ens podíem donar d´alta de nou i que se'ns proveiria d´ una targeta per poder agafar les bicis.
Aprofitant les vacances, i pensant com contrarestar l´efecte dels torrons i els pastissets de Nadal, em vaig passar per l´Agència de l´Energia per fer el tràmits i poder fer una mica d´exercici. Era el dia 24 i estava tancat, per la qual cosa vaig tornar el dilluns 27 i no va ser profitós el viatge perquè el sistema informàtic estava donant problemes.
Quedí en tornar i em van avisar de l´horari d´atenció al públic (de 8 a 15 h) i que el dia 31 tampoc treballaven. El 28 no vaig poder i el 29 a les 9 estava de nou a la porta de l´Agència de l´Energia i allí vaig estar fins quasi les 10 (esperant al carrer a cinc graus de temperatura ambient) quan per fi una persona va arribar per atendre. Bé atendre sí, però donar servici no. No tenia accés als ordinadors i no vaig poder fer les gestions. Com que l´experiència em va deixar prou frustrada vaig provar de aconseguir el meu propòsit en l´altra dependència on es podia gestionar : l´agència de Turisme. Vaig tindre la "sort" de ser la primera en fer-ho per allí i la fita "només" em va costar un hora de temps perquè tampoc allí s´aclarien amb els ordinadors.
I el cas és que no feia falta tindre tanta pressa en fer les gestions perquè a hores d´ara, 7 de gener, no hi ha cap bicicleta en el seu lloc i com sol passar en aquest informal país en el que vivim, una cosa és donar una data (primer van dir el 20 de desembre i després el 3 de gener) i altra molt diferent acabar a temps i complir els plaços fixats. Serà per falta d´energia o perquè les bicicletes com és normal són lentes??
I el pitjor del cas és que circular pel poble és evidentment un perill i dotar de bicicletes i no de carrils adequats no deixa de ser una inversió relativament poc realista, encara que semble molt europea.

5 comentarios:

Unknown dijo...

Bones garrotades els haurien de caure a estos incompetents quan arriben les eleccions, perquè no és prou que el servei encara no està en funcionament, que a més a més han reduït l'horari d'ús del mateix, no donant la possibilitat de gaudir del servei cap dia festiu, ja bé siga local, de la comunitat, ni de l'estat, que és quan més bon ús es pot traure de les bicicletes, donat que la gent no treballa.
A nosaltres no ens han dut les bicicletes, espere que a ells en maig els duguen carbó.

Josico dijo...

No entenc perquè al nostre poble la gent no es manifesta més per les evidents preses de pèl que ens fan a diari des de l'Ajuntament.
Tenim una estació de trens de vergonya, un servei de bicicletes de vergonya, unes infraestructures de trànsit de vergonya, uns gastos en bobades inútils (com l'Oficina de Turisme) de vergonya, etc...
Per què ningú reacciona?? En altres pobles salten al carrer per menys de res, i la gent reclama, i reivindica, i exigeix. Ací som places mortes, i ens va com ens va.

carlos qajaq dijo...

Está be que fajen lo de prestec de bicis....perque es xupi lo verd, i funciona en Castelló. El tema es que fan les coses cara a la galeria, no com ciclistes (usuaris).

Han fet un servei que a poc mes del any, ha sigut necessari cambiar i copiar del de Castelló.

Per un altra banda es vergonyos que en tota la ciutat no hi ha carril bici (a diferencia dels veins), i lo que es pitjor...sende intencío de fer-ne (p.e. desdoblamnent carretera de Onda)


pense que vos interesa esta inciativa nostra http://vilarealenbici.blogspot.com/


Som persones normals, vora els 40, sense filiacio politica que volem que la nostra ciutat siga mes agradable pels ciclistes, i no per els cotxes.

Cristóbal dijo...

Visc a Castelló i puc gaudir del servei Bicicas. Sincerament el considere un èxit. Les bicis amb la roda davantera blanca es veuen per tot arreu. Les gestions no em van resultat molt costoses de fer: Hi vaig anar a la tenència d'alcaldia corresponent amb el DNI i la targeta de credit i en aproximadament un quart d'hora ja eixia amb una bici i el meu faro. Sóc un usuari habitual, dimarts i dijous em va d'allò més bé per assistir a les classes de l'escola d'idiomes (és cert que ja hi ha moltes bicis prou trencades i has de fer bé la tria abans d'agafar-la)... Us vull animar per tal d'aconseguir que a la Vila aquest servei puga ser un èxit tal i com ho és a Castelló.

carlos qajaq dijo...

hui m´ha fet usuari...i molt be, i sense problemes...